5
Mar
    Преминуо је академик проф. др. Вељко Рус

Преминуо је академик проф. др. Вељко Рус, истакнути, словеначки социолог. Својим радовима обогатио је југословенску социологију, а као предавач на Одељењу за социологију Филозофског факултета у Београду, допринео је стасавању неколико генерација социлога у Србији. Самостално или у коауторству потписао је преко 190  чланака и расправа и тридесетак књига.

Опширније...
 
13
Feb
    Чланарина за 2018. годину

Српско социолошко друштво већ годинама није повећавало износ своје годишње чланарине. Она је постала потпуно обесмишљена, а са друге стране представља практично једини извор прихода који треба да покрије основно функционисање Удружења. Имајући то у виду, Председништво ССД-а донело је Одлуку о висини годишње чланарине која ће се примењивати од 01.01.2018.

Опширније...
 
20
Jan
    Социолошки преглед индексиран у DOAJ

Социолошки преглед, часопис Српског социолошког друштва, од 17. јануара 2018, индексиран је у бази Directory of Open Access Journals DOAJ. У наредних неколико дана, сви чланци објављени у Социолошком прегледу од 1999. године (од када им је ретроактивно додељен DOI) биће трансферисани са Српског цитатног индекса (на коме су у целини доступни) у овом међународну базу података.

Опширније...
 
20
Jan
    Социолошки клуб Вас позива на предавање "Насиље и ми"

Социолошки клуб Вас позива на предавање "Насиље и ми" проф. др Зорице Мршевић, научне саветнице у Институту друштвених наука. Предавање ће се одржати 25.01.2018. године у 18х у Институту за социолошка истраживања. Прослеђујем Вам сажетак предавања.

Опширније...
 
20
Jan
    Допис Српског социолошког друштва

Председништву Српског социолошког друштва, обратила се група социолога који су, након дипломирања на Основним академским студијама социологије, стекли диплому на Студијском програму мастер социјални рад, који се изводи у склопу Департмана Филозофског факултета у Нишу.

Опширније...
 
26
Dec
    Допис поводом најављене реформе наставних планова у гимназијама

Уважени господине Министре, Обраћамо Вам се поводом вести објављене у штампи (Дневник 27.11. 2017) којом се се јавност информише о предлогу Радне групе у вези са редефинисањем наставних планова у гимназијама. Наиме, како је поменути извор известио, према предлогу Радне групе за израду смерница развоја општег средњег образовања, Завод за унапређивање образовања и васпитања приступиће изради нових наставних програма за школску 2018/19.годину.

Опширније...
 
19
Dec
    Социолошки клуб у Нишу вас позива да присуствујете Округлом столу

Социолошки клуб у Нишу вас позива да у петак 22.12.2017. у 13ч присуствујете Округлом столу "35 година рада Центра за социолошка истраживања Филозофског факултета у Нишу (искуства, резултати, перспективе)".

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 17 од 72