29
Apr
    Шири избор књига за „Војина Милића“

На основу члана 3 Статута Српског социолошког друштва и Правилника о Награди „Војин Милић“, жири за доделу награде за најбољу социолошку књигу домаћег аутора у 2016. години, у саставу проф. др Владимир Вулетић, проф. др Јасмина Петровић и проф. др Милош Марјановић, донео је одлуку о ширем избору књига за доделу награде.

Опширније...
 
11
Apr
    Републичко такмичење ученика средњих школа из социологије

Овогодишње национално такмичење ученика средњих школа из социологије, пето по реду, одржано је 01.04.2017. године у Гимназији у Обреновцу. На такмичењу је учествовало десет кандидата који су претходно, 18.03.2017. године, постигли најбоље резултате у финалима регионалних такмичења.

Опширније...
 
26
Mar
    Извештај са регионалних такмичење ученика средњих школа

Извештај са регионалних такмичење ученика средњих школа из социологије одржаних у Београду, Нишу. Новом Садау и Косовској Митровици.

Опширније...
 
24
Mar
    Извештај и закључци са Скупштине СЕФЕМ-а

Извештај и закључци са Скупштине СЕФЕМ-а (20. март 2017.). Скупштини је присуствовало 12 чланица, а 6 је најавило изостанак из оправданих разлога...

Опширније...
 
4
Mar
    Међународни научни скуп

Међународни научни скуп под називом "Глобализација vs. Глокализација" (конфликти у глобализирајућем друштву) одржаће се у Косовској Митровици, 3 и 4 јун. 2017. године.

 

Опширније...
 
28
Feb
    Добитници награде „Анђелка Милић“ за 2017.

Награда “Анђелка Милић” је установљена са циљем оснаживања феминистичке производње контекстуализованог знања, пре свега путем оригиналних и релевантних истраживања, као и њихове креативне употребе и примене у свим областима друштвеног живота у Србији. Основна намера оснивача је, с једне стране, препознавање вредности овог знања и феминистички оријентисаних креативних подухвата, те ширење поруке о важности родне једнакости, недискриминације, ненасиља, и превазилажења мизогиније и родних стереотипа, а с друге стране, јачање модернизацијских и трансформативних процеса у српском друштву.

Опширније...
 
23
Feb
    Саопштење за јавност ССД

Српско социолошко друштво у потпуности подржава став Националног просветног савета (НПС) да се радна верзија Нацрта закона о основама система васпитања и образовања мора у потпуности одбацити.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 18 од 68