12
Nov
    Интегралне верзије зборника ДРУШТВО И ПРОСТОР

Интегралне верзије зборника ДРУШТВО И ПРОСТОР постављене су на сајт Српског социолошког друштва

Опширније...
 
11
Nov
    СИСП о етничким мањинама у Србији

Секција за истраживање социјалних покрета ССД састала се 1. новембра 2016. године у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду. Том приликом, Ксенија Марковић, истраживач-приправник у Институту друштвених наука, одржала је предавање на тему: „Модели политичког представљања националних мањина“.

Опширније...
 
6
Nov
    Одржан Међународни научни скуп “Власински сусрети”

Српско удружење за социологију села и пољопривреде, Завод за проучавање села и Балканска асоцијација за социологију села и пољопривреде, у сарадњи са Културним центром у Власотинцу, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, организовало је 22. Међународни научни скуп “Власински сусрети“ са темом „УЗРОЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ ДРУШТВЕНИХ ПРОМЕНА У РУРАЛНОМ ПРОСТОРУ - Шта да се ради на локалном и државном нивоу?“

Опширније...
 
31
Oct
    Читање града кроз филм

У среду 2. новембра 2016. у 18 часова у организацији Социолошког клуба ССД и Одсека за социологију на Филозофском факултету у Новом Саду биће приказан филм URBAN ROOTS, након чега ће уследити разговор о филму. Модератори су доц. др Ана Пајванчић-Цизељ и Предраг Рава.

Опширније...
 
28
Oct
    Објављена је књига “Постконфликтно друштво и свакодневица жена”

Објављена је књига ПОСТКОНФЛИКТНО ДРУШТВО И СВАКОДНЕВИЦА ЖЕНА (Примена метода случаја у истраживању свакодневице жена Косова и Метохије), ауторке Иване Миловановић (Чигоја штампа, Београд; Институт за српску културу Приштина-Лепосавић, 2016, 316 стр).

Опширније...
 
28
Oct
    Међународна конференција: Савремене миграције и друштвени развој

Међународна научна конференција под називом Савремене миграције и друштвени развој: интердисциплинарна перспектива одржана је 21. и 22. октобра 2016. године на Филозофском факултету у Београду, у организацији Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, Српског социолошког друштва, Института друштвених наука из Београда и Завода за проучавање културног развитка из Београда.

Опширније...
 
21
Oct
    Списак промоција неких од социолошких књига на овогодишњем сајму књига

Уторак, 25. 10. у 18.00 сати: Проф. др Ђуро Шушњић Теорије културе: предавања. Издавач: Завод за уџбенике, Београд. Говоре: проф. др Ратко Божовић, проф. др Чедомир Чупић, проф. др Јелена Ђорђевићи аутор...

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 20 од 68