20
Mar
    Новосадску социолошки клуб организује предавање "Феминистичка социологија: Положај жене у раздобљу зреле транзиције"

Новосадску социолошки клуб организује предавање социолошкиње доц. др. Иванке Бузов, шефа Одсека за социологију Филозофског факултета Свеучилишта у Сплиту, "Феминистичка социологија: Положај жене у раздобљу зреле транзиције".

Опширније...
 
17
Mar
    О још једном случају плагирања књиге "Свет рада у трансформацији" аутора Силвана Болчића

У издању Београдске пословне школе- Високе школе струковних студија објављена је 2016. године књига СОЦИОЛОГИЈА И ПРАВНА ЕТИКА, чији су аутори АЛЕКСАНДРА ЂУРИЋ, ДРАГАН ЈЕРИНИЋ, ТОМО ОДАЛОВИЋ И НЕБОЈША ЈЕРИНИЋ. Иако то није изричито написано, књига има функцију уџбеника и, како је наведено у Преговору који су потписали „Аутори“, она је „првенствено намењена студентима Београдске пословне школе- Високе школе струковних студија“.

Опширније...
 
9
Mar
    Округли сто: “Положај социологије у средњим школама”

Српско социолошко друштво и Удружење наставника социологије Војводине позивају Вас да узмете учешће на Округлом столу у организацији Удружења наставника социологије Војводине са темом: ПОЛОЖАЈ СОЦИОЛОГИЈЕ У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА, који ће бити одржан у суботу, 17. марта 2018. године у Новом Саду, Његошева 22, у просторијама Гимназије „Светозар Марковић“ са почетком у 10 часова.

Опширније...
 
5
Mar
    Преминуо је академик проф. др. Вељко Рус

Преминуо је академик проф. др. Вељко Рус, истакнути, словеначки социолог. Својим радовима обогатио је југословенску социологију, а као предавач на Одељењу за социологију Филозофског факултета у Београду, допринео је стасавању неколико генерација социлога у Србији. Самостално или у коауторству потписао је преко 190  чланака и расправа и тридесетак књига.

Опширније...
 
13
Feb
    Чланарина за 2018. годину

Српско социолошко друштво већ годинама није повећавало износ своје годишње чланарине. Она је постала потпуно обесмишљена, а са друге стране представља практично једини извор прихода који треба да покрије основно функционисање Удружења. Имајући то у виду, Председништво ССД-а донело је Одлуку о висини годишње чланарине која ће се примењивати од 01.01.2018.

Опширније...
 
20
Jan
    Социолошки преглед индексиран у DOAJ

Социолошки преглед, часопис Српског социолошког друштва, од 17. јануара 2018, индексиран је у бази Directory of Open Access Journals DOAJ. У наредних неколико дана, сви чланци објављени у Социолошком прегледу од 1999. године (од када им је ретроактивно додељен DOI) биће трансферисани са Српског цитатног индекса (на коме су у целини доступни) у овом међународну базу података.

Опширније...
 
20
Jan
    Социолошки клуб Вас позива на предавање "Насиље и ми"

Социолошки клуб Вас позива на предавање "Насиље и ми" проф. др Зорице Мршевић, научне саветнице у Институту друштвених наука. Предавање ће се одржати 25.01.2018. године у 18х у Институту за социолошка истраживања. Прослеђујем Вам сажетак предавања.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 62