2
Jun
    IN MEMORIAM Проф. др Зоран Видојевић (1940-2020)

Ових дана, после смрти ТриваИнђића, напустио нас је још један од узорних посленика и великана из друштвено-хуманистичких наука, социолог проф. др Зоран Видојевић.

Опширније...
 
28
мај
    Регионално такмичење ученика средњих школа из социологије - Косовска Митровица 2020.

У организацији Српског социолошког друштва и Катедре за социологију Филозфског факултета у Косовској Митровици, 23. маја преко интернет платформе Zoom одржано је регионално такмичење ученика средњих школа из социологије. Због ситуације у вези са корона вирусом, није било могуће организовати такмичење у просторијама факултета. И поред тога, сви учесници сагласни су да је овакав начин организовања такмичења за све корисно и драгоцено искуство.

 

Опширније...
 
27
мај
    Регионално такмичење средњошколаца из социологије у Новом Саду

На регионалном такмичењу средњошколаца из социологије у Новом Саду на тему „Омладина и сфера рада“ које је одржано 23. маја 2020. године, комисија у саставу проф др. Снежана Стојшин, проф. др Јована Чикић и мс Владан Видицки донела је одлуку да су прва три места освојили:

 

Опширније...
 
27
мај
    Одлука жирија o додели Награде Српског социолошког друштва „Радомир Лукићза животно дело (у 2019. години)

Жири за доделу Награде за животно дело Српског социолошког друштва (ССД) „Радомир Лукић“ – у саставу: др Јовица Тркуља, редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду (у пензији), др Драгољуб Ђорђевић, редовни професор Машинског факултета Универзитета у Нишу, др Владимир Вулетић, редовни професор Филозофског факултета Универзитета у Београду, др Срђан Шљукић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду и др Милојица Шутовић, редовни професор Универзитета у Приштини с привременим седиштем у Косовској Митровици

 

Опширније...
 
14
мај
    In memoriam - Триво Инђић (1938 – 10. мај 2020)

Преминуо је Триво Инђић, наш угледни колега, социолог и дипломата и некадашњи главни и одговорни уредник часописа Социолошки преглед (1989-1991) .

Опширније...
 
14
мај
    Додељена награда "Радомир Лукић"

Жири за доделу награде Српског социолошког друштва за животно дело донео је одлуку да се награда у 2019. години додели проф. др Љубиши Митровићу, професору емеритусу Филозофског факултета Универзитета у Нишу. Образложење за доделу награде биће накнадно објављено. Награда ће бити свечано додељена на редовној годишњој скупштини Српског социолошког друштва.

 

Опширније...
 
15
Apr
    Call for short articles - Pandemic (Im)Possibilities

The Coronavirus pandemic is changing social life across the world at a very rapid rate. Everyday habits and practices that up until now have been taken for granted are either being altered in multiple ways or halted altogether. Governments are imposing ever stricter conditions upon the behaviours of those within their territories..

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 77