Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.24
мај
    ССД организује нову међународну конференцију „Савремене миграције и друштвени развој”

Међународна научна конференција под називом „Савремене миграције и друштвени развој: интердисциплинарна перспектива” биће одржана 21. и 22. октобра 2016. године на Филозофском факултету у Београду, у организацији Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, Српског социолошког друштва...

Опширније...
 
24
мај
    Нове трибина Клуба у НС и Бгд

У оквиру Новосадског социолошког клуба, у уторак, 24. маја 2016. године, у 18:00, у сали 114/1. спрат Филозофског факултета у Новом Саду, разговарамо о најбољој књизи у области социологије објављеној у 2015. години - Село у социолошком огледалу, проф. др Срђана Шљукића и доц. др Дејана Јанковића.

Опширније...
 
16
мај
    Панел дискусија: Да ли је могућа реконструкција „хоризонта наде“?

Социолошки клуб у Београду је, 21. априла 2016. године, одржао панел дискусију Да ли је могућа реконструкција „хоризонта наде“?,  поводом  недавно објављене књиге Марине Хјусон (Hughson) Сутра је било јуче: прилог друштвеној историји жена у Југославији, у другој половини 20.века. У панелу су, осим ауторке, учествовали проф. др Биљана Дојчиновић, др Вера Гудац-Додић, проф. др Србобран Бранковић и проф. др Марија Бабовић.

Опширније...
 
16
мај
    Клуб у Новом Саду

У оквиру Новосадског социолошког клуба, 26. априла 2016. године, у семинарској библиотеци Одсека за социологију Филозофског факултета у Новом Саду, одржано је предавање проф. Џона Хјусона.

Опширније...
 
1
мај
    Скупштина ССД у Новом Саду

Скупштина Српског социолошког друштва одржана је 23. априла 2016. године на Филозофском факултету у Новом Саду. На свечаном делу седнице додељена је награда „Војин Милић“ за најбољу социолошку књигу у 2015. години Срђану Шљукићу и Дејану Јанковићу за књигу „Село у социолошком огледалу“.

Опширније...
 
1
мај
    Шљукићу и Јанковићу „Војин Милић“

Жири за доделу награде „Војин Милић“ за најбољу књигу из области социологије објављену 2015. године на основу општих услова дефинисаних Правилником о додели Награде и процене квалитета приспелих књига, уврстио је 9 књига (објављених на сајту Српског социолошког друштва) у шири избор за доделу награде.

Опширније...
 
17
Apr
    Такмичење из социологије: победник из Гимназије у Обреновцу

Одсек за социологију Филозофског факултета у Новом Саду угостио је најбоље младе социологе. Након регионалних такмичења средњошколаца из социологије, одржаних 12. марта 2016. године у четири универзитетска центра (Нови Сад, Београд, Ниш и Косовска Митровица), на Филозофском факултету у Новом Саду  9. априла 2016. године одржано је државно такмичење ученика средњих школа из социологије.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 53