Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.2
Apr
    Шири избор књига за „Војина Милића“

Жири за доделу награде за најбољу социолошку књигу домаћег аутора у 2015. години – у  саставу: проф. др Радош Радивојевић, проф. др Јасмина Петровић и проф. др Милош Марјановић, на основу члана 3 Статута Српског социолошког друштва и Правилника о Награди „Војин Милић“, донео је одлуку о ширем избору књига за доделу награде.

Опширније...
 
30
Mar
    Клуб, СИСП и СЕФЕМ у акцији

Социолошки клуб организује разговор о књизи „Сириза у лавиринту“ Кевина Овендена. О књизи ће говорити социолог Матија Меденица, преводилац књиге и доц. др Јово Бакић. Састанак ће се одржати у четвртак, 31. марта у 18 часова у Институту за социолошка истраживања.

Опширније...
 
24
Mar
    Нове књиге

У издању Филозофског факултета у Нишу, у библиотеци Студије, ове, 2016. године, публикована је књига Николе Божиловића Огледи о популарном. Реч је о монографији која садржи седам огледа посвећених естетичким и социолошким димензијама популарне културе. Аутор своја разматрања популарног започиње приступним излагањем на тему „Значења популарног“.

Опширније...
 
24
Mar
    Вести из СЕФЕМ-а

Феминисткиње и малобројни феминисти, жене и малобројни мушкарци, који се боре за женска права и за родну равноправност нису навикли на награде. Напротив. Навикли су на оспоравања, заборављања, ниподаштавања, чак и увреде. А онда се они бране тешким и озбиљним радом, доказивањем, аргументима…

Опширније...
 
7
Mar
    СИСП о образовању на српском селу

На састанку Секције за истраживање социјалних покрета одржане 1. марта 2016. године у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, Милица Васић, докторанд са Пољопривредног факултета у Београду, одржала је предавање на тему: „Детерминанте у образовању пољопривредног становништва“.

Опширније...
 
7
Mar
    О књизи „Пола века на путу социологије“

Социолошки клуб је, 25. фебруара 2016. године, организовао разговор о књизи „Пола века на путу социологије – Милош Немањић, социолог културе, 1964–2014“. O књизи су говорили проф. др Ивана Спасић, мр Слободан Мрђа и др Милош Немањић.

Опширније...
 
7
Mar
    Зборник о Лукићу у САНУ

Књига Научно наслеђе Радомира Д. Лукића, као зборник радова са научног скупа одржаног 11–12. децембра 2014. у САНУ (уредници Данило Баста и Сима Аврамовић, Београд: САНУ и Правни факултет, 2015), представљена је 23. фебруара 2016. године. О Зборнику су говорили: академик Коста Чавошки, академик Данило Баста и проф. др Слободан Антонић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 51