19
Jun
    Преминула Марина Благојевић Хјусон

Марина Хјусон (Благојевић) доктор социологије и научна саветница у Институту за криминолошка и социолошка истраживања у Београду. Била је председница Социолошког друштва Србије (1992‒1996) и председница Секције за феминистичка истраживања тог удружења.

Опширније...
 
10
Jun
    Републичко такмичење ученика средњих школа из социологије

Прво место: Марија Милојевић,  Пољопривредно-ветеринарска школа, Свилајнац  "Трбухом за крухом - миграције младе радне снаге"...

Опширније...
 
10
Jun
    Правилник за такмичење ученика средњих школа из социологије

Овим правилником ближе се уређују и дефинишу правила учешћа и одржавања регионалних и републичког такмичења из социологије за ученике средњих школа у Србији.

Опширније...
 
2
Jun
    IN MEMORIAM Проф. др Зоран Видојевић (1940-2020)

Ових дана, после смрти ТриваИнђића, напустио нас је још један од узорних посленика и великана из друштвено-хуманистичких наука, социолог проф. др Зоран Видојевић.

Опширније...
 
28
мај
    Регионално такмичење ученика средњих школа из социологије - Косовска Митровица 2020.

У организацији Српског социолошког друштва и Катедре за социологију Филозфског факултета у Косовској Митровици, 23. маја преко интернет платформе Zoom одржано је регионално такмичење ученика средњих школа из социологије. Због ситуације у вези са корона вирусом, није било могуће организовати такмичење у просторијама факултета. И поред тога, сви учесници сагласни су да је овакав начин организовања такмичења за све корисно и драгоцено искуство.

 

Опширније...
 
27
мај
    Регионално такмичење средњошколаца из социологије у Новом Саду

На регионалном такмичењу средњошколаца из социологије у Новом Саду на тему „Омладина и сфера рада“ које је одржано 23. маја 2020. године, комисија у саставу проф др. Снежана Стојшин, проф. др Јована Чикић и мс Владан Видицки донела је одлуку да су прва три места освојили:

 

Опширније...
 
27
мај
    Одлука жирија o додели Награде Српског социолошког друштва „Радомир Лукићза животно дело (у 2019. години)

Жири за доделу Награде за животно дело Српског социолошког друштва (ССД) „Радомир Лукић“ – у саставу: др Јовица Тркуља, редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду (у пензији), др Драгољуб Ђорђевић, редовни професор Машинског факултета Универзитета у Нишу, др Владимир Вулетић, редовни професор Филозофског факултета Универзитета у Београду, др Срђан Шљукић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду и др Милојица Шутовић, редовни професор Универзитета у Приштини с привременим седиштем у Косовској Митровици

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 78