Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.14
Oct
    Саопштење Српског социолошког друштва

Српско социолошко друштво позива све социологе у Србији да, уколико то желе, подрже Саопштење Српског социолошког друштва и Удружења наставника социологије Војводине (колективни члан Српског социолошког друштва и иницијатор саопштења) које има за циљ да надлежнима укаже на штетне последице даљег смањивања часова социологије у средњим школама.

Опширније...
 
8
Oct
    Социолошко истраживање о ставовима студената на КиМ

Објављена је књига Студенти на северу Косова и Метохије: резултати емпиријских истраживања ставова, коју су уредили и приредили Урош Шуваковић и Јасмина Петровић (Косовска Митровица: Филозофски факултет Универзитета у Приштини, 2016, 160 стр.).

Опширније...
 
8
Oct
    СИСП отворио сезону

Секција за истраживање социјалних покрета ССД састала се, 20. септембра 2016. године, у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, Том приликом, Владимир Ментус, истраживач-сарадник у Институту друштвених наука, одржао је предавање на тему: „Економски раст високо развијених земаља – утилитаристички поглед“.

Опширније...
 
11
Sep
    Наговор на социологију

Прошлог месеца је у издању ИК "Прометеј" из Новог Сада и Машинског факултета Универзитета у Нишу изашла врло необична књига Драгољуба Б. Ђорђевића Џепна социологија за почетнике, коју су рецензирали Петар-Емил Митев (Универзитет у Софији), Драган Коковић (Универзитет у Н. Саду) и Миран Комац (Универзитет у Љубљани).

Опширније...
 
9
Sep
    Студентска геронтолошка секција

Геронтолошко друштво Србије позива студенте друштвених наука који су заинтересовани за питања старих и старења да се јаве ради наставка рада Студентске геронтолошке секције (СГС). Писмо о досадашњем раду ове секције и адресе на које се треба јавити су у прилогу.

Опширније...
 
3
Sep
    Мишљење Завода за унапређивање образовања и васпитања

Завод за унапређивање образовања и васпитања прихватио је иницијативу Српског социолошког друштва да се у Правилник о степену и врсти образовања наставника и стручних сарадника у основној школи допуни стручним називом "професор социологије".

Опширније...
 
31
Aug
    Из штампе је управо изашао зборник ДРУШТВО И ПРОСТОР

Из штампе је управо изашао (двотомни) зборник ДРУШТВО И ПРОСТОР, са радовима са прошлогодишњег истоименог међународног научног скупа у организацији Српског социолошког друштва, Одсека за социологију Филозофског факултета у Новом Саду и Института за упоредно право. Приређивачи зборника су Павле Миленковић, Снежана Стојшин и Ана Пајванчић-Цизељ.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 57