20
Oct
    Промоција издања Српског социолошког друшта на Београдском сајму књига

На овогодишњем 63. међународном београдском Сајму књига, биће промовисан међународни тематски зборник Глобализација и глокализација који су заједнички објавили Српско социолошко друштво, Филозофски факултет Универзитета у Приштини, Косовска Митровица и Институт за политичке студије, Београд. Промоција ће се одржати на штанду Канцеларије за КиМ, у понедељак 22. октобра у 14.00 сати.

Опширније...
 
12
Oct
    Одржани научни скупови у Власотинцу и у селу Дејан

У Власотинцу су 14. и 15. септембра 2018. одржани XXIV „Власински сусрети“, међународни научни скуп чија је овогодишња тема била ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ОБНОВА И РАЗВОЈ СЕОСКИХ ПОДРУЧЈА. Скуп је одржан у просторијама библиотеке „Десанка Максимовић“ у Власотинцу, уз присуство неколико десетина научника из различитих дисциплина и из више земаља.

 

Опширније...
 
15
Aug
    Пријаве за анкетарски рад у Европском друштвеном истраживању

Имамо то задовољство да вас позовемо да се пријавите за анкетарски рад у вероватно најугледнијем али и најзахтевнијем истраживању у области друштвених наука – Европском друштвеном истраживању (European Social Survey). Европско друштвено истраживање се по први пут изводи у Србији и спроводи га конзорцијум истраживачких институција на челу са Институтом за социолошка истраживања Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Опширније...
 
14
Jul
    Први позив на конферецију: Социологија у XXI веку: изазови и перспективе

Текуће, 2018. године навршава се 80 година од оснивања Друштва за социологију и друштвене науке, из кога се касније развило Српско социолошко друштво. Истовремено, ове године обележавамо и 80 година постојања Социолошког прегледа, часописа нашег Друштва, који је настао као резултат рада оснивача Друштва за социологију и друштвене науке.

Опширније...
 
10
Jul
    Слободна буџетска места за студије социологије

На државном, Филозофском факултету Универзитета у Приштини, у Косовској Митровици, после уписа у првом року, остало је слободних 7 буџетских и 15 самофинансирајућих места на ОАС Социологија, као и 1 буџетско и 13 самофинансирајућих места на МАС Социологија. Ближе информације о другом уписном року биће објављене на  www.fifa.pr.ac.rs

Опширније...
 
6
Jun
    Додељена награда "Радомир Лукић"

Жири за доделу награде Српског социолошког друштва за животно дело донео је одлуку да се награда у 2017. години додели проф. др Силвану Болчићу, редовном професору Филозофског факултета у Београду, у пензији.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 14 од 72