23
мај
    Новосадски социолпшки клуб организује промоцију књиге

Новосадски социолпшки клуб организује промоцију књиге доц. др Јованe Чикић "Породична газдинства на раскрсшћу: изазови и могућности биолошке, економске и социјалне репродукције"

Опширније...
 
16
мај
    Нoвoсадски сoциoлoшки клуб oрганизује трибину

Нoвoсадски сoциoлoшки клуб oрганизује трибину под називом: „Живот и дело Карла Маркса – 200 година oд рoђења великог мислиоца“

 

Опширније...
 
9
мај
    Глобализација и глокализација: међународни тематски зборник

Међународни тематски зборник Глобализација и глокализација, који су уредили и приредили проф. др Урош Шуваковић, проф. др Владимир Чоловић и доц. др Оливера Марковић-Савић, недавно је изашао из штампарије. Он садржи део радова са прошлогодишњег научног скупа одржаног у јуну у Косовској Митровици, на Филозофском факултету, који су заједнички организовали Српско социолошко друштво, Филозофски факултет у Косовској Митровици и београдски Институт за упоредно право...

Опширније...
 
12
Apr
    Шири избор књига за „Војина Милића“

На основу члана 3 Статута Српског социолошког друштва и Правилника о Награди „Војин Милић“, жири за доделу награде за најбољу социолошку књигу домаћег аутора у 2017. години, у саставу проф. др Милош Марјановић, проф. др Владимир Вулетић и доц. др Лела Милошевић Радуловић, донео је одлуку о ширем избору књига за доделу награде.

Опширније...
 
12
Apr
    Републичко такмичење ученика средњих школа из социологије

Српско социолошко друштво је у школској 2017/2018. години организовало шесто по реду такмичење ученика средњих школа из социологије, на тему „Насиље, солидарност и активизам код средњошколаца у Србији“. Финале регионалних такмичења одржано је 10. марта 2018. године у сва четири универзитетска центра који реализују програме академских студија социологије (Београд, Нови Сад, Ниш и Косовска Митровица).

Опширније...
 
4
Apr
    Преминуо професор др. Данило Ж. Марковић

images/stories/memoriam.jpgПрофесор др. Данило Ж. Марковић, угледни српски социолог, дугогодишњи министар просвете у Влади Републике Србије, потпредседник Владе Републике Србије и амбасадор Савезне Републике Југославије у Руској Федерацији преминуо је јутрос у 85-ој години живота.

Опширније...
 
3
Apr
    Два социолога именована у чланство Националног просветног савета

Решењем Владе Републике Србије о именовању председника и чланова Националног просветног савета, у савет су именована и два социолога: проф. др Срђан Шљукић, редовни професор на Одсеку за социологију Филозофског фкаултета Универзитета у Новом Саду, у својству представника Матице српске, донедавни председник ССД и Милан Станић, професор социологије у Средњој медицинској школи „7 април“ у Новом Саду, у својству представника Српског социолошког друштва.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 15 од 72