Фестивал социологије јуче у Србији
недеља, 18 март 2012 09:27

Субота, 17. март 2012, била је прави фестивал социологије у Србији. У Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици одржано је финале такмичења ученика средњих школа из социологије. У Београду је отворена и изложба Сто  година социологије у Србији. Изложбу и такмичење у Београду отворио је министар просвете и науке Жарко Обрадовић.

Тридесетак такимичара је, пред својим вршњацима, наставницима, родитељима и осталом многобројном публиком, презентовало своје радове на тему „Омладина и запошљавање“. Много труда, знања, емоција и подршке осећало се у атмосфери на Филозофском факултету у Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици. И није, на крају, било толико важно ко је победио. Победила је спремност да се мисли својом главом, храброст да се јавно наступа, спремност да се преузме одговорност и траже решења, укратко, победила је – социологија.

Ускоро ће, на овом сајту, бити постављени потпунији извештаји са такмичења и изложбе, а дотле ево галерије слика са београдског дела ове манифестације.