ССД у медијима
недеља, 25 март 2012 14:50

Медијска покривеност недавних манифестација које је организовало Српско социолошко друштво била је веома добра.

Танјуг је, 16. марта, најавио финале такмичења ученика средњих школа из социологије и отварање изложбе „Сто година социологије у Србији“, а затим, 17. марта објавио опширан видео и писани извештај са скупа у Београду.

Бета је, 17. марта, такође објавила извештај са такмичења и изложбе, а овај извештај су затим пренели дневни листови Вести, Глас јавности и Курир.

Двоминутна репортажа о дешавањима 17. марта емитована је и на Јутарњем програму Радио телевизије Србије, 18. марта.

„Политика“ је 17. марта објавила пригодни чланак Слободана Кљакића о стогодишњици социологије у Србији, 18. марта је пренела Танјугову вест, а 22. марта је објавила ауторски текст Димитрија Буквића у коме се извештава о исходу расправе, вођене на Скупштини ССД, 18. марта, о имену награде ССД за књигу године.

„Вечерње новости“ су, 24. марта, објавиле ауторски текст Слободана Антонића поводом изложбе и обележавања стогодишњице социологије у Србији.

Читава ова година, по замисли нашег Друштва, у знаку је научно-популаризаторске акције „Сто година социологије у Србији“. Стога очекујемо да ћемо – поводом гостовања истоимене изложбе у Новом Саду (април), Нишу (мај) и Косовској Митровици (јуни), као и поводом истоименог научног скупа (Авала, 1. и 2. септембар) – и даље бити присутни у нашим јавним гласилима, како би се наша струка што више афирмисала у јавности.