Нови семинар за стручно усавршавање социолога
субота, 25 август 2012 14:46

Завод за унапређивање образовања и васпитања одобрио је нови семинар за стручно усавршавање наставника за школску 2012/2013. и 2013/2014. годину, под називом:

«Сазнајни приступ друштву у сфери образовања: Зашто је социологија актуелна?»

Семинар је намењен наставницима социологије и других општеобразовних предмета у гимназијама и средњим школама, а његов циљ је оспособљавање наставника за лакше методичко преношење сложених сазнајних основа социологије, као и да укаже на њихову актуелност и друштвену сврсисходност.

Аутор семинара је Божо Милошевић, координатор Валентина Соколовска, а у реализацији учествују још и Љубинко Пушић, Драган Коковић и Слободан Антонић.

Садржај семинара чине следеће теме:

1. Професионална препознатљивост социологије (професионално организовања социолога у Србији).

2. Сазнајна препознатљивост социологије (социологија, интердисциплинарност и филозофски идеал јединства наука).

3. Еколошка парадигма и одрживи социокултурни развој.

4. Омладина и омладинске поткултуре и стилови.

У школској 2012/2013. години, реализатори програма планирају да, у зависности од интересовања, семинар одрже у Новом Саду, Београду и Нишу.

Позивају се заинтересовани наставници социологије и других општеобразовних предмета да, до 20. септембра 2012, пошаљу пријаве за семинар (на адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

Број учесника семинара је ограничен (до 30 учесника). Моле се колеге да назначе који град за одржавање семинара им највише одговара. Након тога, реализатори ће пријављене обавестити о тачном термину и месту одржавања семинара.

Трошкови одржавања семинара, у износу од 6500,00 динара, уплаћују се на жиро рачун Филозофског факултета у Новом Саду 840-1712666-26 са позивом на број [97] 7540 и назнаком „за стручно усавршавање“.