Још један стручни семинар за социологе
четвртак, 30 август 2012 07:58

Семинар „Место социолошког истраживања у настави социологије“ је још један од стручних семинара које наставници социологије могу да пронађу у каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручног сарадника Завода за унапређивање образовања и васпитања за школску 2012/2013. и 2013/2014. годину (под бројем 171).

Семинар је намењен наставницима социологије у гимназијама, у средњим стручним школама, као и у средњим уметничким школама (музичке, балетске, ликовне). Семинар је једнодневни и носи 8 бодова. Његов циљ је оспособљавање наставника за примену социолошког истраживања у настави социологије, обрађујући теме, као што су:

1. Место социологије у савременом друштву (место социолошког истраживања у развијеним земљама – земље ЕУ и САД – и њеног места у Србији; место социологије у образовним системима земаља ЕУ и њеног места Србији).

2. Методе и технике социолошког истраживања (презентација метода и техника социолошког истраживања, најчешће грешке у спровођењу истраживања, примена појединих истраживачких техника у одређеним наставним јединицама, тешкоће које се могу јавити у пракси).

3. Израда припреме за час за одређене наставне јединице (конципирање припреме за час за одређену наставну јединицу, уз примену социолошког истраживања и најпогодније истраживачке технике).

Аутор и реализатор семинара је Лидија Терек. Одговоре на питања у вези семинара можете добити путем мејл адресе Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .  Семинар се може изводити и на мађарском језику.