Наградни конкурс за социолошки есеј
четвртак, 01 новембар 2012 16:49

Институт за друштвена истраживања Бугарске академије наука, Филозофски факултет, Универзитет у Београду и Универзитет у Цириху расписали су конкурс за есеј на тему: Демократија и популизам.

На конкурсу могу да учествују студенти основних, мастер и докторских студија, као и млади наставници, сарадници и истраживачи до 35. године старости.

Прва награда на конкурсу: динарска против-вредност 1.000 швајцарских франака.

Друга награда: (плаћено) учешће на међународној научној конференцији у Бугарској, на пролеће 2013.

Текстови морају бити написани на енглеском језику.

Обим текста: до 20 страница, око 36.000 карактера (са табелама и илустрацијама), Times New Roman, величина слова 12, проред 1,5, фусноте на дну странице, прилози (графикони, табеле, литература...) на крају текста.

Навести: Име и презиме, занимање, радно место, установу, електронску адресу.

Рок предаје текста:  31. децембар 2012, на адресу: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Награда за најбољи дипломски или мастер рад из социологије

Расписан је конкурс за доделу награде „Др Зоран Ђинђић за најбољи дипломски рад, завршни рад на мастер академским студијама или магистарски рад из филозофских и социолошких наука“ за 2012. годину.

Награда износи триста хиљада динара (нето).

Право да конкуришу имају држављани Републике Србије који су одбранили дипломски, мастер или магистарски рад из области филозофских и социолошких наука у 2012. години на универзитетима на територији Републике Србије.
Јавни конкурс објављен је 29. октобра 2012, а рок за пријаву кандидата је 30 дана. Овде можете видети тачне услове конкурса.