Семинари, предавања, дебате...
уторак, 20 новембар 2012 17:48

У току су бројне активности у ССД и у нашој социолошкој заједници.

У Новом Саду је, 17. новембра 2012, одржан семинар за стручно усавршавање наставника социологије: «Сазнајни приступ друштву у сфери образовања: Зашто је социологија актуелна?» (програм и контакт). Предавачи су били Божо Милошевић, Љубинко Пушић, Драган Коковић и Слободан Антонић.

У Београду је у току циклус предавања на Коларчевом народном универзитету „Сто година социологије у Србији“, који заједно организују КНУ и ССД. Милош Марјановић је одржао предавање „Валтазар Богишић и социологија права(7. новембра 2012), а Радмила Васић је говорила на тему: „Радомир Д. Лукић и социологија морала“ (14. новембра 2012). Следеће предавање је о „Социолошкој деоници на мисаоном путу Михаила Ђурића“, а држаће га, 21. новембра 2012 (среда, 19.00), Данило Н. Баста (види даљи програм)

У Београду је, 1. новембра 2012, одржан први дебатни састанак нове сезоне Социолошког клуба ССД. Уводну реч на тему: „Класно-слојна покретљивост у Србији: резултати најновијег истраживања“ дао је др Слободан Цвејић. Састанак је био изузетно посећен, а дебата узбудљива и плодна. Тема следеће дебате, у четвртак, 6. децембра (17.30, ИДН) јесте: „Биолошке основе друштвених хијерархија, уводна реч др Марко Шкорић и Алексеј Кишјухас (пун текст види овде).