Успешна сарадања ЦПН и ССД
понедељак, 31 децембар 2012 01:32

Центар за промоцију науке и Српско социолошко друштво завршили су још једну годину успешне сарадње. ЦПН је дао финансијску подршку ССД од 200.000 динара за пројекат Сто година социологије у Србији. Тим новцем је финансирана истоимена изложба, која је била постављена на Филозофском факултету у Београду (17-25. марта 2012), на конференцији на Авали (1-2. септембра 2012) и на Филозофском факултету у Новом Саду (5-12. октобра 2012). Штампани су плакати и пратећи материјал за ову манифестацију, а покривени су и трошкови пријемног испита за студије социологије (као вид новчане награде) првопласираном ученику са такмичења у Београду. ЦПН је позајмио и део техничке опреме за конференцију на Авали.

Процењује се да је изложбу Сто година социологије у Србији видело преко 2.000 студената, те да је, захваљујући медијима који су пратили целу манифестацију обележавања стогодишњице социологије у Србији (РТС, РБгд, Б92, Политика, Вечерње новости итд), информација о социологији и њеном значају продрла до више хиљада младих људи у Србији.

Центар за промоцију науке је и у 2011. години донирао 35.000 динара за покретање и постављање сајта Српског социолошког друштва, који се у међувремену афирмисао и успешно популарисао социологију и наше Удружење. Тако су обе донације ЦПН снажно подигле видљивост социологије у јавности, чиме је Центар за промоцију науке, барем када је социологија у питању, у потпуности испунио функцију.

Захваљујемо се директорки ЦПН, Александри Дрецун, на разумевању и подршци.