Следеће дебате у Социолошком клубу
уторак, 29 јануар 2013 17:57

Настављају се састанци у Социолошком клубу, сваког првог четвртка у месецу.

Наредни разговор, у чевртак, 7. фебруара 2013, у 17.30, посвећен је истраживању социјалних биографија младих у Србији, који је спровео тим Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду. Резултати истраживања објављени су у књизи „Млади – наша садашњост: Истраживање социјалних биографија младих у Србији“ (2012), чији се пдф може наћи овде. Тема дебате у Социолошком клубу биће „Структурни контекст друштвене интеграције младих". Уводничари: Смиљка Томановић, Драган Станојевић, Душан Мојић, Исидора Јарић и Слободан Цвејић.

Следећа сесија Социолошког клуба планира се за четвртак, 7. марта 2013, са темом из истог истраживања: „Породични контекст друштвене интеграције младих". Планирани уводничари: Смиљка Томановић, Слађана Драгишић, Милана Љубичић, Мина Петровић и Мирјана Бобић.

Тема дебате за први четвртак у априлу није још одређена, док је за 9. мај 2013. планиран разговор о књизи Петре Георгиевског (једног од утемељивача студија социологије на Филозофском факултету у Скопљу): Социологијата како критика на општествената, образовната и културната промена (2012). Планирани уводничари: Марија Богдановић, Божо Милошевић и Зоран Видојевић.

Састанци Социолошког клуба одржавају се у сали на првом спрату Института друштвених наука (Краљице Наталије 45, Београд).