Одјеци награде и скупштине ССД
среда, 27 март 2013 12:01

Додела награде „Војин Милић“ за најбољу социолошку књигу у 2012. години Ђокици Јовановићу за студију Прилагођавање – Србија и модерна: од стрепње до сумње, имала је леп одјек у јавности.

„Политика“ је, кроз неколико текстова Димитрија Буквића, пратила цео поступак селекције коју је вршио Жири (вест о ширем избору; вест о ужем избору; вест о добитнику награде). „Политика“ је, затим, у рубрици „Култура“, објавила и опширни интервју са Ђокицом Јовановићем.

Репортажу о додели награда на Скупштини ССД објавила је и Радио телевизија Србије (видети последњи прилог у емисији), а лист „Данас“ је Ђокици Јовановићу посветио веома афирмативни текст у рубрици „Личност дана“.

Међу члановима ССД добро је прихваћена одлука Скупштине ССД да се за новог председника друштва изабере др Драган Тодоровић, доцент Филозофског факултета Универзитета у Нишу. То је први председник ССД, од укупно 27 председника, колико их је било од 1954. до 2013, који ради и живи у Нишу (остали су били из Београда а двојица – Милан Трипковић и Драган Коковић – из Новог Сада). Ово је оцењено као добар корак у деметрополизацији друштва и даљој популаризацији струке.