Успешан рад конференције о култури
уторак, 28 мај 2013 20:36

Научна конференција  „Култура у транзицији: случај Србије“, коју су организовали Српско социолошко друштво и Завод за проучавање културног развитка, биће запамћена по изузетно живој расправи и квалитетним и инспиративним саопштењима.

Конференција је одржана 25. маја 2013, у Заводу за проучавање културног развитка, у Београду. У име домаћина, учеснике конференције поздравила је Марина Лукић-Цветић, директорка Завода. Посебна занимљивост било је учешће Зорана Аврамовића, који је, након што је написао и предао саопштење за ову конференцију, био именован за државног секретара у Министарству за културу.  Тако се може сматрати да дискусија која је вођена на овом скупу може имати извесног утицаја и на званичну културну политику.

У складу са уобичајеном праксом када је реч о конференцијама ССД, део реферата биће прочитан и на Трећем програму радио Београда. Такође, део дебате вођене на конференцији биће емитован у емисији „Агора“, Другог програма радио Београда, у суботу, 8. јуна 2013, у 10.00. Том приликом, о конференцији и својим погледима на културну политику у Србији, говориће и гости емисије, Зоран Аврамовић и Слободан Антонић.

Сва саопштења (у ПДФ-у) са ове научне конференције можете наћи овде. Саопштења ће бити публикована у једном од наредних бројева часописа Култура.