Три вести из ССД
среда, 04 септембар 2013 16:38

У четвртак, 12. септембра 2013, у просторијама Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду (улаз из дворишта Капетан Мишиног здања) у 17.00 одржаће се прва, у јесењем низу радионица наше Секције за феминистичка истраживања и критичке студије маскулинитета, са темом: Зависност од алкохола, родне разлике и стигматизација. Уводно излагање имаће Слађана Драгишић Лабаш.

* * *

На првој страници сајта Европског социолошког удружења представљена је књига Вере Вратуше Транзиција - одакле и куда?, тако што је дат линк за страницу на сајту ССД, где се говори о овој књизи (и где се књига може преузети у ПДФ-у).

Професорка Вратуша је, у писму сајту ССД, позвала „и наше друге чланове да се укључе у европско удружење и представе своје новије књиге на првој страници ЕСА“. Особа за коресподенцију је секретар ЕСА Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

* * *

Центар за промоцију науке (ЦПН) и Српско социолошко друштво потписали су уговор по коме ће ЦПН донирати 150.000 динара за пројекат „Упознајмо социологију кроз дебату“.

Пројекат предвиђа организацију серије трибина у гимназијама и другим школским установама Србије на социолошке теме, поготово о питањима која се тичу живота и проблема младих у савременом српском друштву.

Циљ пројекта је популаризација социологије, посебно међу омладином, а рок за реализацију је 15. децембар 2013.

ССД је добио финансијску подршку ЦПМ на основу конкурса за пројекте промоције и популаризације науке у 2013. години. На јавни позив пријавило се 234 удружења, научноистраживачких и других организација, а финансијски је подржано 82 пројекта.

Ово је трећи пројекат ССД коме је ЦПН дао финансијску потпору. Претходна два пројекта ССД која је ЦПН помогао својим донацијама била су: постављање сајта ССД (2011) и манифестација Сто година социологије у Србији (2012).