Такмичење из социологије за средњошколце
уторак, 15 новембар 2011 02:48
Српско социолошко друштво, у сарадњи са одсецима за социологију Филозофског факултета у Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици, организује такмичење ученика средњих школа из социологије. 
Тема овогодишњег такмичења је: 
 
ОМЛАДИНА И  ЗАПОШЉАВАЊЕ.
 
Правила такмичења:
1. Право на учешће у такмичењу имају сви ученици средњих школа на територији Србије. Ученици своје радове шаљу у најближи од четири универзитетска центра: Београд, Нови Сад, Ниш и Косовска Митровица;
2. Рад може да буде теоријског или истраживачког карактера; његов обим је до једног ауторског табака (16 страна), на српском језику, фонт – Times New Roman, величина фонта 12, проред 1,5 на крају рада обавезно назначити коришћену литературу. 
3. Тема може бити обрађена и преко неког од ужих питања, рецимо: „Омладина у волонтерском раду“, „Омладина у сезонском раду“, „Рад омладинских задруга“, „Запослење и/или студирање“, „Професионалне аспирације омладине“, „Омладина и незапосленост“ итд.
4. Пријаве радова за такмичење подносе се до 16. децембра 2011, а завршени радови морају се предати најкасније до 29. фебруара 2012, на следеће адресе (са назнаком: Такмичење ученика средњих школа из социологије): 
- Одељење за социологију Филозофског факултета Универзитета у Београду, Чика Љубина 18-20, 11000 Београд.
- Одсек за социологију Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Стевана Мусића 24, 21000 Нови Сад.
- Департман за социологију Филозофског факултета Универзитета у Нишу, Ћирила и Методија 2, 18000 Ниш.
- Катедра за социологију Филозофског факултета у Косовској Митровици, Филипа Вишњића б.б., 38220 Косовска Митровица.
5. Након приспећа радова, врши се селекција оних који ће бити представљени на јавној, такмичарској презентацији, на одговарајућем одсеку за социологију.  Радови се презентују и бране 17. марта 2012. године.
6. Најбоља три рада, на сваком одсеку, биће награђена. Облик и висину награде одређују одсеци. Најбољи радови са свих одсека биће представљени на годишњој научној конференцији Српског социолошког друштва, 1. и 2. септембра 2012.
За детаљније информације ученици и наставници се могу обратити на следеће адресе:  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели  (Београд),  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели  (Нови Сад),  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели  (Ниш),  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели  (Косовска Митровица).
 
15. новембар 2011.