Огранак ССД у К. Митровици
Председник Огранка ССД у К. Митровици
доц. др Јасмина Петровић
Контакт: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Записник са оснивачког скупа Огранка ССД за Косово и Метохију

    Оснивачки састанак Огранка ССД-а за Косово и Метохију одржан је 22. 12. 2010. на Филозофском факултету у Косовској Митровици. Формирању Огранка ССД-а за КИМ присуствовало је дванаесторо потенцијалних чланова, из редова наставника и сарадника Катедре за социологију Филозофског факултета, Учитељског факултета Универзитета у Приштини и заинтересованих социолога са простора КИМ за активирање у оквиру Друштва.
    Састанак је отворила доц. др Јасмина Петровић, која је добила овлашћење Председништва Друштва за формирање огранка. Члановима су представљени основни циљеви, принципи деловања као и услови и значај приступања ССД-у. Посебно је истакнут значај рада Друштва на укупној професионализацији струке и подизању квалитета наставног и научног рада у области социологије као и успостављању боље сарадње у оквиру академске и стручне заједнице. Наглашено је да формирање Огранка Српског социолошког друштва за Косово и Метохију може утицати на побољшање стручне сарадње социолога са простора КИМ али и ангажовању потенцијала у оквиру читавог делокруга рада Друштва.
Сви присутни чланови имали су прилике да се пре самог оснивачког састанка упознају са Статутом ССД-а изразили су сагласност са његовим садржајем.
Будући чланови Огранка навели су неколико предлога који би могли бити саставни део програма Огранка СДС-а за КИМ:
-    Подстицати све заинтересоване социологе са простора Косова и Метохије за учлањење у Огранак СДС-а, како би се побољшала сарадња и професионална комуникација међу њима која у овом тренутку није на задовољавајућем нивоу;
-    Ангажовање социолога на препознавању и проучавању релевантних социјалних проблема на Косову и Метохији, који су великим делом остали изван пажње стручне јавности.
-    Упознавање шире стручне заједнице са појединим специфичним и неистраженим друштвеним проблемима на подручју Косова и Метохије;
-    Подстицати ангажовање капацитета Друштва за реализацију научно-истраживачких пројеката.
-    Анимирање чланова огранка за научну продукцију и у оквиру стручног часописа Друштва.
На оснивачком скупу је изабран координатор и секретар Огранка ССД-а за КИМ. За коорднатора рада Огранка изабрана је доц. др Јасмина Петровић са Филозофског факултета у Косовској Митровици, а за секретара Снежана Попић, студент Дипломских академских студија социологије на истом Факултету.
Присутни су своје приступнице предали координатору Огранка, који се обавезао да ће их уз пристигле приступнице осталих заинтересованих чланова предати Председништву ССД- а.
Договорено је да будући чланови Друштва буду редовно информисани од стране координатора и секретара Огранка о свим најважнијим активностима ССД-а и самог Огранка.

Координатор Огранка СДС-а за КИМ
Доц. др Јасмина Петровић

Секретар Огранка
Снежана Попић
22.12.2010. Косовска Митровица