Секције
Секција наставника социологије у средњим школама

Дата секција Српског социолошког друштва је основана 1969. godине, осам година након увођења предмета „основи науке о друштву" у гимназије и учитељске школе у Србији (1961).

Опширније...
 
Секција за феминистичка истраживања

 

Секција за феминистичка истраживања. Координаторка Исидора Јарић.  Kонтакт: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели Опширније...
Опширније...
 
Секција за социологију рада
Ово је била најактивнија секција Друштва током седамдесетих и осамдесетих година. То је некако и разумљиво, јер је Србија тада имала снажну индустријску производњу, па су бројни социолози радили у индустријским предузећима.
Опширније...
 
Секција за социјалну политику

Основана је 1977. и њена председница је била Александра Митровић, а доцније Гордана Каћански-Удовички. Секција је расправљала о новом Закону о породици (јануар 1978), затим је разматрала књигу Оливере Бурић и сар., Породица и друштвени систем (1980), разговарала је и

Опширније...
 
Секција за урбану социологију
Основана је 28. маја 1980, а за првог председника изабран је Сретен Вујовић. Организовала је расправе о појединим темама, као што је Град и социјална патологија  (уводно излагање имао је Драган Радуловић), или Нехигијенска насеља у Београд (уводничар Сретен Вујовић).
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 4