Промоција књиге др Иване Миловановић
субота, 02 март 2019 22:32

Промоција књиге др Иване Миловановић „Постконфликтно друштво и свакодневница жена – примена метода случаја у истраживању свакодневице жена Косова и Метохије“ одржана је 28. фебруара на Филозофском факултету у Новом Саду.

На промоцији књиге говорили су проф. др Божа Милошевић, проф. др Срђан Шљукић и ауторка дела Ивана Миловановић, док је модерирала социолошкиња Марина Недељковић.

Из рецензије проф. др Марије Богдановић сазнајемо да студија „Постконфликтно друштво и свакодневница жена“ представља теоријски и методолошки добро утемељено социолошко проучавање које помера наша сазнања ка дубљем разумевању свакодневног живота, посебно жена, у постконфликтним условима на Косову и Метохији. Ова анализа добија на свежини и убедљивости навођењем аутентичних одговора саговорница о личном доживљају и перцепцији услова живота у стално присутним условима несигурности. Објављивањем ове студије социологија је обогаћена једним квалитетним истраживањем о свакодневном животу, посебно жена, у новим, промењеним условима у једном делу наше земље. Али та студија има и шире значење.